"Se pregatesc produse la preturi mult mai mici sa vina catre piete mari. Iar Romania este o piata mare. Cred ca solutiile care s-au gasit de aceasta data la nivel european nu sunt satisfacatoare nici pentru piata noastra, nici pentru alte piete", a spus ministrul.

El a afirmat ca Romania nu exporta masiv in Rusia, deci nu a fost afectata direct. "Dar indirect, prin faptul ca astfel de produse ar putea sa vina pe piata romaneasca la preturi de dumping, am putea fi afectati major", a mai spus Constantin.

Acesta a adaugat ca masura de 125 de milioane de euro propusa de Comisia Europeana pentru sprijinirea sectorului de legume-fructe a ajutat mai mult Polonia. "Vrem sa ajutam Polonia, dar ce facem cu celelalte state. Din cate am inteles, 85% din sume au mers catre producatorii din Polonia. Noi vom face tot posibilul ca intr-o forma sau alta, produsele care sunt in exces pe alte piete, sa nu ajunga la preturi foarte mici in Romania. Solutii europene, dar si solutii nationale pe care le vom cauta in perioada urmatoare pentru a proteja producatorii", a mai spus ministrul.

Sursa foto: MediafaxFoto