Laurentiu Baciu: Tinerii din Romania fac o agricultura rudimentara

Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli din Romania a declarat ca tinerii care lucreaza in agricultura nu sunt pregatiti profesional si fac o agricultura rudimentara.

Foarte multi tineri lucreaza in agricultura, insa cei mai multi dintre ei sunt insuficient pregatiti profesional si fac o agricultura rudimentara, a declarat vineri Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), potrivit Mediafax.

"Noi avem foarte multi tineri integrati in aceasta activitate. Chiar foarte multi. Atunci cand participati la targuri, sa vedeti cati tineri sunt acolo. Aia sunt fermieri toti. Partea proasta este alta: ca nu sunt suficient de prefatiti profesional. Asta este marea nenorocire", a spus Baciu. El crede ca agricultura este o stiinta ca oricare alta, la fel de importanta ca medicina sau electronica. "Problema este cum e perceputa, ca la agricultura se pricepe toata lumea. De aici plecam si ajungem la randamentele mici la hectar, pentru ca se face o agricultura dupa ureche, fara stiinta, cu niste utilaje rudimentare, al caror loc trebuia sa fie demult in muzeu. Tinerii din agricultura sunt foarte multi si s-au integrat, dar din pacate fac o agricultura rudimentara", a mai spus presedintele patronatului.

Sursa foto: Flickr/Paco Espinoza


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri