Ministerul Agriculturii a anuntat ca va deschide, incepand din luna iunie a acestui an, toate liniile de finatare prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020. Acest anunt a fost facut dupa ce Ministerul a primit de la Comisia Europeana scrisoare de conformitate, ceea ce ar insemna ca poate incepe derularea programului.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca aceasta scrisoare este de fapt ultimul pas inainte de aprobarea finala a programului si demonstreaza faptul ca in Comisia Europeana a fost incheiata etapa de consultare intre serviciile de specialitate, „iar Programul poate fi aprobat prin Decizie a acestui for european”.

Zilele trecute, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca in urmatorii ani spera sa apara mai multe cooperative agricole. „Vrem sa-i convingem pe agricultori sa faca un pas urmator in dezvoltarea agriculturii sau a afacerilor pe care le-au pornit, si anume sa constituie cooperative, prin care fie sa cumpere in comun anumite bunuri, fie sa lucreze sau sa valorifice productia pe care o obtin. Aceasta este dezvoltarea viitorului si ea va fi stimulata si cu fonduri europene, si cu punctaj suplimentar in programul pe care il aveam in vedere, de dezvoltare a agriculturii pana in anul 2020”, a declarat ministrul Constantin.

Citeste mai multe despre obtinerea de fonduri europene in agricultura pe Adevarul.ro.