Propunerea lui Constantin a fost facuta cu ocazia reunirii Consiliului Agricultura si Pescuit de la Luxembourg. El sustinea, luni, ca printr-o eventuala prelungire cu sase luni a PNDR Romania va mai putea atrage 400 de milioane de euro din fonduri europene.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a explicat ca procedura legislativa nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene si ca ar fi nevoie de acceptul Consiliului si Parlamentului European, arata Ministerul Agriculturii, intr-un comunicat, citat de Mediafax.

In cadrul reuniunii de la Luxembourg s-a ajuns la un acord general pentru regulamentul privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice necesare pentru a fi demarate negocierile cu Parlamentul European. Alte subiecte de pe agenda reuniunii au fost prezentarea de catre Comisia Europeana a rapoartelor privind indicarea obligatorie a tarii de origine sau a locului de provenienta a laptelui, altor tipuri de carne decat cea de vita, porc, oaie, capra si de pasare si a alimentelor neprelucrate, a alimentului dintr-un singur ingredient si a ingredientelor care reprezinta peste 50% dintr-un aliment.