Fermierii din Romania vor beneficia de fonduri de 11,1 milioane euro din partea Comisiei Europene, in cadrul unui program in valoare totala de 500 milioane euro, destinat sustinerii fermierilor europeni afectati de scaderea preturilor lactatelor si carnii de porc, seceta si embargoul impus Rusiei.

Comisia Europeana a prezentat programul de 500 de milioane de euro in cadrul Consiliului extraordinar al ministrilor Agriculturii care a avut loc saptamana trecuta. n"Este un program de sustinere complet, hotarat si puternic. Este o declaratie semnificativa de sprijin din partea Comisiei pentru agricultura europeana. Reflecta concret comentariul presedintelui Jean-Claude Juncker din discursul privind starea Uniunii, de saptamana trecuta, cand s-a descris ca un sustinator al Politicii Agricole Comune", a declarat marti comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, intr-un comunicat al Comisiei Europene citat de Mediafax.

Cele 28 de state membre vor primi in total un ajutor substantial in valoare de 420 de milioane de dolari, alocat intr-o maniera echitabila si eficienta, pentru rezolvarea problemelor din sectoarele lactatelor si carnii de porc, care va acorda statelor membre flexibilitate maxima in alocarea fondurilor.

Germania va primi cele mai mari fonduri, in valoare de 69,2 milioane de euro, urmata de Franta (62,9 milioane euro), Marea Britanie (36,1 milioane euro), Olanda (29,9 milioane euro). Poloniei i-au fost alocate fonduri de 28,9 milioane de euro, Spaniei 25,5 milioane de euro si Belgiei 13 milioane de euro.In Europa Centrala si de Est, Cehia va beneficia de 13 milioane de euro pentru sustinerea fermierilor, Ungaria 9,5 milioane de euro, iar Lituania 12,6 milioane de euro. Alte masuri includ noi programe de ajutor pentru unitatile private de stocare din domeniul lactatelor si carnii de porc.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri