"Sunt mai multe etape. Exista un memorandum, pe care l-a initiat Ministerul Economiei. Nu avem astazi, din pacate, notiunea de atasat agricol. Memorandumul respectiv prevede extinderea numarului de atasati pe care ii are Ministerul Economiei cu sapte, care vor fi practic in slujba Ministerului Agriculturii, in slujba agriculturii romanesti. Etapa a doua, care deja a demarat, este o ordonanta de urgenta prin care introducem notiunea de atasat agricol. Dupa ce vom aceasta notiune, modificam structura Ministerului Agriculturii, cream Agentia Nationala pentru Promovarea Produselor Agroalimentare in care aducem acesti sapte atasati care sunt la Ministerul Economiei pe post de atasati agricoli", a afirmat Constantin, la targul Indagra 2015, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, agentia va deveni functionala dupa adoptarea legii parteneriatului public-privat.

"In momentul in care vom avea legea cu parteneriatul public-privat vom face aceasta agentie, astfel incat oamenii de acolo sa fie platiti atat de stat cat si de cei care ii vedeti astazi expozanti aici (la Indagra, n.r.) si care vor sa-si promoveze produsele pe pietele terte. Trebuie sa-i motivam pe cei care sunt atasati agricoli si e o idee care a plecat si de la mediul de afaceri. E un proiect la care eu tin foarte mult si chiar daca nu avem legea cu parteneriatul public-privat, ne-am propus sa modificam structura Ministerului Agriculturii pana pe 15 noiembrie sa avem aceasta agentie", a spus Constantin.

In ceea ce priveste selectarea atasatilor agricoli, ministrul Agriculturii spune ca vor fi organizate concursuri. "Mi-as dori sa fie oameni care au deja experienta in minister dar care sa-si poata pune in valoare aceasta experienta in strainatate. Vor fi concursuri", a mai spus Constantin.