Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a declarat, marti, ca sustine initiativa legislativa care obliga supermarketurile sa comercializeze produse romanesti in proportie de 51%, lasand sa se inteleaga ca ar fi de acord si cu propunerea ca acestea sa fie inchise in weekend.

"Eu sustin aceasta initiativa (privind comercializarea produselor romanesti in proportie de 51% in hipermarketuri.n.r.), nu stiu daca la legume in timpul iernii se poate, dar propunerile sunt binevenite”, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu, prezent mari la sedinta Comisie de Agricultura a Camerei Deputatilor, conform Mediafax.

Cat priveste proiectul de lege privind stabilirea unor masuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspat pentru consum si a produselor lactate, Achim Irimescu a afirmat ca este „musai etichetarea” acestor produse.

Pe de alta parte, Achim Irimescu a sustinut ca hipermarketurilor se vor opune schimbarilor de legislatie propuse de alesi care vizeaza inchiderea hipermarketurilor in zilele de duminica si in zilele care sunt sarbatori legale.

"Nu cred ca le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai vazut in Europa, cel putin inteleg ca in Anglia este un pic mai altfel, magazinele se inchid de la ora 6.30 in zilele normale, iar in weekend, nici vorba. La noi este o moda sa te duci la supermarket in weekend si la o ora tarzie. Haideti sa discutam. Cred ca dansii traiesc foarte bine in Romania si atunci haideti sa facem apel la dansii si sa facem front comun", a sustinut Ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

In sedinta Comisiei de Agricultura au fost dezbatute mai multe proiecte de lege care vizau modificarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, in vederea dezbaterii acestora deputatii din comisia de specialitate au stabilit infiintarea unui subcomisii

Citeste si:
Kaufland deschide primul magazin cu fatada verde
Kaufland deschide primul...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Petre Daea, iesire violenta: "Du-te, ba, m****le de aici!" [AUDIO]