Proiectul de Hotarare de Guvern prin care vor fi stabilite normele metodologice pentru legea care prevede ca 51% din produsele alimentare din magazine sa fie romanesti va fi supus dezbaterii publice in cateva zile, a declarat vineri pentru News.ro, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a spus ca actualul Guvern mai are doua saptamani pentru a aproba proiectul.

“Am discutat in aceasta diminieata un proiect de Hotarare de Guvern, pentru ca noi avem obligatia (...) sa adoptam niste norme ca sa evitam orice probleme. Norme prin care sa vizam practic posibilitate ca in magazin sa gasim produse din lantul scurt in anotimpul in care Romania produce astfel de produse”,a afirmat Irimescu, conform News.ro.

El a mai spus ca deocamdata prevederea de 51% nu se aplica, aceasta va intra in vigoare de la jumatate lunii ianuarie. In 18 iulie a intrat in vigoare Legea nr. 150/2016, care modifica si completeaza Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Insa, normele metodologice nu au fost aprobate inca de Guvern.

La sfarsitul lunii noiembrie, ministrul Agriculturii avertiza, intr-un interviu acordat News.ro, ca Romania risca declansarea unei proceduri de infringement din cauza prevederii care obliga magazinele ca 51% din produsele de pe rafturi sa fie romanesti. Legat de sanctiuni, Irimescu a mentionat ca nu este posibil ca Romania sa fie amendata in acest moment de Comisia Europeana deoarece amenziile s-ar aplica dupa intrarea in procedura de infringement, iar toate demersurile ar dura doi ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri