O retea de peste 90 de firme din comertul cu cereale a prejudiciat statul cu 21,5 mil. euro

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a identificat o retea de peste 90 firme active in domeniul comertului cu cereale, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 21,42 milioane euro (96.420.796 lei) prin sustragerea de la plata catre bugetul de stat a TVA si impozitului pe profit.

Grupul de firme actiona ca intermediar intre producatorii de cereale, traderii din portul Constanta si procesatorii de pe piata interna. In octombrie anul trecut, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au efectuat 39 de perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale din judetele Galati, Braila, Vrancea si Bucuresti.

”Au fost inregistrate achizitii si livrari fictive de cereale si oleaginoase (grau, pob, orzoaica, soia, seminte de floarea soarelui etc), ingrasaminte si materiale de constructii (otel beton, ciment alb, var etc), necesare crearii unei proveniente aparent licite. Contravaloarea operatiunilor fictive era virata in conturile firmelor fantoma, iar sumele erau apoi retrase in numerar de la ATM in aceeasi zi – in total, in perioada ianuarie 2011–aprilie 2015, au fost retrasi peste 78,58 milioane euro in numerar”, se arata in comunicatul DGAF.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri