Adaosul mare al supermarketurilor si pretul de dumping afecteaza afacerile fermierilor din Romania, declara mai multe asociatii de fermieri.

Producatorii romani se plang ca se afla intr-o situatie delicata din aceasta cauza, iar unii dintre reprezentantii lor sustin ca proiectul de lege care ar obliga magazinele sa vanda cel putin 51% produse alimentare romanesti ar reprezenta o masura buna.

”Legea 321 a fost gandita pentru a aduce produse romanesti proaspete la raft. Am vazut cartofi noi romanesti in magazine cu un pret de 7,22 lei pe kilogram, desi fermierii il vand cu pret de 1,8 lei pe kilogram. Cartofii adusi din Iran sunt la raft tot cu 1,8 lei”, a sustinut Vlad.

Citeste si:

Parlamentarii discuta in prezent o proiect de lege care ar putea obliga toti comerciantii din Romania sa aiba la raft cel putin 51% produse alimentare romanesti.

Marile retele de retail din Romania, controlate de companii straine, se opun masurii, argumentand ca aceasta distorsioneaza competitia de pe piata si nu rezolva problemele agriculturii romanesti.

Sursa foto: welcomia / Shutterstock