Parteneriatul dintre crescatorii de ovine si cooperativa Tara Mea are ca obiectiv inchiderea lantului de vanzare si stabilirea si respectarea unui circuit bine determinat: crescatorii vand oaia vie, abatorul o taie, apoi este transata si ambalata si ajunge pe rafturile supermarketurilor si hipermarketurilor operate de marii retaileri. Reprezentantii cooperativei Tara Mea spun ca se vor asigura ca fermierii primesc pretul corect, ca promoveaza corect programul si ca in rafturi va ajunge carne de cea mai buna calitate.

Reprezentantii cooperativei Tara Mea, care activeaza astazi cu aproximativ 350 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor si a carnii de porc si pasare si a carei principala piata de desfacere este reteaua Kaufland - printre parteneriatele dintre Tara Mea si Kaufland se numara si cel prin care fermierii aduc pe rafturile retailerului carne de porc 100% romaneasca -, spun ca parteneriatul cu crescatorii de ovine a pornit de la ideea campaniei nationale de informare si promovare a consumului de carne de oaie, „Alege Oaia!”, promovata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

“Intr-un sistem integrat de lucru fiecare isi face bine partea lui de treaba. Ca sa vindem, trebuie sa invatam sa vedem de sus lucrurile. Sa intelegem consumatorul, raftul, produsul si apoi nevoile fiecaruia din lant. Sa lucram constant, sustinut, cu preturi decente, avantajoase pentru toate partile implicate”, declara Florin Burculescu, presedinte al cooperativei Tara Mea.

alege oaia, Tara Mea, Kaufland, MADR, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ovine,

Reprezentatii cooperativei Tara Mea spun ca ” prezentata profesionist in rafturi, ridicata la rang de industrie si optimizata pe piese in detrimentul bucatilor mari, oaia poate fi un business de succes pentru agricultura romaneasca” si ca ”prin aceasta asociere, daca vor intelege sa lucreze organizat si impreuna, ca intr-o singura industrie, crescatorii de ovine nu vor mai fi nevoiti sa exporte, avand acces la piata de desfacere autohtona, la consiliere de specialitate, la abatoare si ambalare de capacitate mare si, nu in ultimul rand, la un pret corect pentru produs”.

Citeste si:
Kaufland majoreaza salariul minim al angajatilor din companie
Kaufland majoreaza venitul...

Petre Daea, MADR, ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale

“Acest gen de colaborare nationala va reusi sa pastreze produsele de cea mai buna calitate in tara, pentru consumatorii romani, pe rafturile marilor lanturi de magazine si in acelasi timp va asigura nu numai supravietuirea, dar si bunastarea crescatorilor de ovine. Vrem sa atragem familii tinere catre acest gen de activitate, sa duca un trai frumos in jurul acestei meserii”, declara Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a facilitat intalnirea dintre crescatorii de ovine si reprezentantii Cooperativa Tara Mea iar, in urma discutiilor, majoritatea asociatiilor de crescatori de ovine si-au manifestat dorinta de a pune cat mai repede in aplicare proiectul.

Citeste si:
VIDEO Cum iti usureaza cumparaturile casele de marcat self-scan
VIDEO retailDetail: Cum iti...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum primesti ajutor de la stat daca esti cultivator de usuroi in 2020
Setari Cookie-uri