Parteneriat in vremea pestei porcine: Hunland Romania devine membru al Cooperativei Tara Mea

Hunland Romania devine, incepand cu 1 august 2018, membru cu drepturi depline in Cooperativa Tara Mea, pentru care va furniza material genetic din Olanda pentru fermele proprii de porcine ale cooperativei. Astfel, intreaga capacitate de productie a diviziei Hunland pe Romania intra sub umbrela Tara Mea. Conform parteneriatului, Hunland Romania devine membru cu drepturi depline in cooperativa si va administra intregul proces de crestere si ingrasare. In plus, Premium Porc Group, unul din cei mai mari producatori de porci din Romania cu ferme in mai multe judete, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Tara Mea pentru o parte a unitatilor de productie

In data 2 august 2018, Cooperativa Tara Mea si Hunland Romania au semnat un parteneriat prin care intreaga capacitate de productie a diviziei Hunland pe Romania intra sub umbrela Tara Mea. Conform parteneriatului, Hunland Romania devine membru cu drepturi depline in cooperativa. Semnatarii acordului preconizeaza cresteri anuale de cateva milioane de euro. pentru toate partile implicate.

“Cred cu tarie ca acest gen de cooperare, de lucru integrat, este modul in care intreaga productie va fi organizata pe viitor. Suntem parteneri puternici si acesta este atuul care garanteaza calitatea. Suntem prezenti de 18 ani in Romania si credem ca productia de porci se muta de la firme individuale la productie integrata, adica exact partea pe care o vom asigura pentru Tara Mea. Primul obiectiv este sa facem productia din Romania mai puternica si mai sigura, dar mai ales mai putin dependenta de import”, delara Dennis Hermkens, Import-Export Manager Hunland.

Fondata in Ungaria si Olanda, Hunland este una dintre cele mai importante companii din domeniul importului si exportului international de animale. Hunland detine propriile ferme pentru export, in care animalele sunt tinute si pregatite pentru transport, realizat cu flote maritime si terestre proprii, care asigura bunastarea animalelor si functionalitatea optima a procesului logistic. Cu o experienta de peste 25 de ani pe piata, o echipa internationala solida si calificata, Hunland are, in prezent, o cifra de afaceri de peste 350 de milioane de euro.

Cooperativa Tara Mea

Citeste si:
Vin bani de la Agricultură pentru combaterea pestei porcine africane
MADR: 16,7 milioane de euro...

“Hunland va furniza material genetic de cea mai buna calitate in fermele proprii ale cooperativei si va administra intregul proces de crestere si ingrasare. Stim deja ca este un partener de incredere si suntem bucurosi ca e un partener pe care il putem sprijini si in acelasi timp, pe care ne putem baza. Productia integrata a inceput sa prinda contur in Romania si ne indreptam spre directia corecta: aceea de a fi mai putin dependenti de import”, spune Florin Burculescu, presedinte Coooperativa Tara Mea.

Premium Porc demareaza procedura de intrare in Cooperativa Tara Mea

Premium Porc Group, unul din cei mai mari producatori de porci din Romania cu ferme in mai multe judete, a depus cererea de adeziune la Cooperativa Tara Mea pentru o parte a unitatilor de productie. In perioada urmatoare, vor fi demarate procedurile de auditare urmand ca, la finalizarea acestora, partile sa formalizeze colaborarea.

Sub umbrela Cooperativei Tara Mea, care si-a inceput activitatea ca un business unic in anul 2015, activeaza in prezent aproximativ 350 de fermieri cu activitati de la cultivarea legumelor la procesarea lactatelor si a carnii de porc si pasare.. Scopul Cooperativei Tara Mea, al caruio principal canal de desfacere este reteaua Kaufland, este, pe de o parte, sa creasca productia si consumul de produse romanesti, autohtone si sanatoase, cu o calitate net superioara celor din import, si pe de alta parte, sa sustina o crestere economica sanatoasa atat pentru producatorii romani cat si pentru economia tarii, potrivit reprezentantilor sai.

“Exista un istoric foarte bun al colaborarii dintre Premium Porc si Cooperativa Tara Mea, iar un pas firesc in sensul intaririi acestei relatii l-ar constitui adeziunea la Cooperativa. Avem convingerea ca in aceasta formula vom reusi sa promovam cu mai mare succes consumul de produse romanesti ceea ce va conduce implicit la dezvoltarea sectorului national al productiei de carne de porc”, declara Georgiana Vlad, coordonator comunicare in cadrul Premium Porc Group.

Citeste si:
Cum ameninta politicul si legislativul o piata de peste 17 mld. euro
Instabilitatea politica si...

Hunland Romania

Aceste parteneriate vin in conditiile in care in Romania au fost identificate, in perioada 1 ianuarie-25 iulie 2018, nu mai putin de 440 de focare de pesta porcina africana, boala care s-a extins rapid si agresiv in ultima perioada, in care zeci de mii de porci au fost sacrificati si arsi. Potrivit celor mai recente date comunicate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in zona de Sud-Est a Romaniei evolutia bolii este agresiva. In aceasta regiune au fost inregistrate 418 focare de pesta porcina africana.

„Facem precizarea ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic”, spun reprezentantii ANSVSA.

Autoritatile au inceput procesul de despagubire a fermierilor ale caror exploatatii au fost afectate de pesta porcina. Fondurile necesare sunt asigurate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), cu incadrarea in bugetul aprobat cu aceasta destinatie si rambursate ulterior de Comisia Europeana. Despagubirile sunt acordate atat pentru animalele ucise in cazul masurilor care se intreprind pentru lichidarea rapida a focarelor de boala, cat si pentru pagube colaterale.

Citeste si:
UniCredit, imprumut de 20 mil. euro pentru o subsidiara a Premium Porc
UniCredit imprumuta cu peste...

Sursa foto: Hunland

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri