PADOVA. Maschio Gaspardo: fiii lui Egidio Maschio preiau majoritatea actionariatului in societate. Mirco si Andrea Maschio detin peste 51% din actiunile Maschio Gaspardo SpA, prin intermediul societatii pe care o conduc, Maschio Holding. Acestia au pornit de la o cota anterioara de 44%, prin achizitionarea participatiei de 41% din actiuni care apartinea unchiului lor, Giorgio Maschio. Reorganizarea actionariatului societatii padovane producatoare de utilaje agricole a fost oficializata printr-o informare scrisa, care comunica predarea la sfarsitul lunii noiembrie. Nu se precizeaza nici cota exacta la care au ajuns cei doi frati, nici valoarea tranzactiei.

Insa din cate se da de inteles, in urma tranzactiei comunicate - sub rezerva disponibilitatii resurselor - Maschio Holding va detine 86% din societatea operationala apartinand familiei Maschio, in afara de cei 14% apartinand Friulia - societatea financiara regionala a regiunii Friuli Venezia Giulia, unde isi au sediul o parte din fabrici.

«Este o tranzactie ce consolideaza vointa familiei Maschio de a continua dezvoltarea grupului Maschio Gaspardo», dupa cum se afirma in nota emisa. O mentiune deloc intamplatoare, pentru ca aceasta tranzactie este primul pas catre interventia celor doua institutii financiare regionale din Veneto si Friuli, cu participarea Veneto Sviluppo, alaturi de Friulia. Fiecare dintre ele, in cele din urma, a ajuns sa detina 20%, cu o investitie totala de 20 de milioane, prin injectarea capitalului nou necesar pentru a incheia negocierile complexe cu bancile, pentru restructurarea datoriilor (expunerea totala este de aproximativ 200 de milioane de euro din venituri de 324 milioane in 2017).

Sprijinul a fost confirmat cu ocazia vizitei din 20 noiembrie a presedintelui Friuli, Massimiliano Fedriga, la fabrica din Morsano al Tagliamento, unde a intalnit conducerea celor doua institutii financiare sustinatoare a fratilor Maschio si a noului director executiv, Luigi De Puppi, fost director pe termen lung la Electrolux Zanussi, Benetton, dar si la Alleanza Assicurazioni si Friulia. Acesta l-a inlocuit in iulie pe Massimo Bordi, ce a condus compania pana a iesit din criza financiara, decizie culminata cu moartea tragica a lui Egidio Maschio de acum trei ani.

Operatiunea de recapitalizare este esentiala pentru negocierile cu bancile si pentru a opri tentativa simultana a fondului DeaCapital al De Agostini, care incearca sa puna mana pe companie prin achizitionarea creditelor de la banci. In acest sens, este relevant faptul ca societatea a declarat ca va incheia anul 2018 cu o cifra de afaceri consolidata in crestere fata de 2017, si anume cu o crestere de 15%, de la 180 de milioane, la peste 200 de milioane, in Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri