Adunarea asociatilor a aprobat raportul financiar 2018, stabilind venituri de 332 milioane de euro, o valoare crescuta in raport cu anul 2017, deosebit de relevanta zona italiana cu + 8,25%. EBITDA in 2018 se stabilizeaza la 30,6 milioane de euro.

In cursul lunii noiembrie, operatiunea a carui obiectiv a fost sa consolideze patrimoniul lui Maschio Gaspardo a fost incheiata printr-o actiune tripla de catre societatile financiare regionale Friulia S.p.A (de asemenea prin co-detinuta Finest S.p.A.) si Veneto Sviluppo S.p.A. in patrimoniul societatilor Grupului.

Despre prezenta internationala a Grupului, Finest – printr-o actiune in capitalul propriu egala cu 5 milioane de euro - s-a alaturat ca asociat minoritar (25%) la capitalul social al filialei din Romania a Grupului, Maschio Gaspardo Romania S.r.l., contribuind la finantarea programului de investitii al fabricii de productie locala.

“Acest rezultat reprezinta un pas inainte pentru consolidarea financiara a Grupului Maschio Gaspardo, ofera sansa de a ne concentra eforturile in cresterea si dezvoltarea afacerii - comenteaza Mirco Maschio, Presedintele lui Maschio Gaspardo - obiectivul nostru pentru urmatorii trei ani este extinderea acelor piete pe care suntem deja prezenti, oferind produse cu inalta tehnologie si usor de utilizat capabile sa maximizeze “profiturile” clientilor nostri.

Mai mult, cresterea patrimoniului vizeaza consolidarea situatiei financiare a Societatii si reprezinta prima faza preconizata in Planul de Afaceri 2019-2021. Maschio Gaspardo actioneaza in vederea cresterii si stabilizarii afacerii intarind prezenta Grupului pe piete cu potential ridicat (China, Japonia, Asia de Sud-Est, America de Nord), de asemenea multumita parteneriatelor strategice.

Un alt obiectiv strategic al Planului de Afaceri este dezvoltarea pe acele piete in care prezenta Grupului este inca marginala, cum ar fi Africa si America de Sud. In acest sens a fost demarata recent o colaborare cu Bonifiche Ferraresi si Eni, proiectele de dezvoltare in Africa privesc crearea de lanturi integrate de distributie in agricultura in continentul African, alocate pentru a produce pentru piata interna si in consecinta pentru a dezvolta o colaborare tehnica in sector.

Pentru a face fata dezechilibrelor legate de clima sau create de situatia politico-economica internationala (taxe SUA vs China, Brexit, sanctiuni ruse si instabilitate politica si valutara in Turcia) care implica sectorul agricol, societatea a lansat deja o rationalizare a productiei in conformitate cu scopurile Planului.

In incheiere, pentru a rezuma cel mai important targ al sectorului “Agritechnica” care tocmai s-a incheiat in Hanovra, societatea a dovedit ca se concentreaza pe dezvoltarea tehnologica a electronicii, cat si pe inovare si proiectare, prezentand 11 modele noi.


Grupul MASCHIO GASPARDO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri