Fond de venture debt dedicat startup-urilor tech din CEE, in valoare de 50 de milioane de euro

Flashpoint este noul nume al Buran Venture Capital, grup financiar de top care ofera solutii de equity si debt financing pentru companiile de software. Dupa rebranding, compania anunta si lansarea unui nou produs, un fond de Venture Debt dedicat startup-urilor tech din Europa Centrala si de Est si Israel, cu o valoare tinta de 50 de milioane de euro. Venture Debt este un imprumut la termen cu rolul de a ajuta startup-urile sa-si finanteze operatiunile si sa acceseze expertiza, fara diluarea participatiei actionarilor existenti.

“Business-ul nostru s-a extins in mod semnificativ in ultimii ani si am realizat ca viziunea noastra este sa dezvoltam o afacere de top bazata pe mai multe produse de investitii si asset management dedicata Europei Centrale si de Est si Israelului si nu doar un fond de capital de risc de succes”, a declarat Alexander Konoplyasty, Managing Partner Flashpoint.

Am cautat un nou nume care sa reflecte cu viziunea noastra de dezvoltare si care, in acelasi timp, sa rezoneze cu ADN-ul companiei si valorile noastre de baza pe care le promovam. Punctul de aprindere (flashpoint) este cea mai mica temperatura la care vaporii unui material se aprind. Consideram ca si noi cream un punct de aprindere oferind capital si expertiza startup-urilor in care investim”, a adaugat Michael Szalontay, Managing Partner Flashpoint.

Lansarea Venture Debt este parte a strategiei Flashpoint de constructie a unei platforme de investitii multi-product, care investeste in startup-uri din domeniul software in Europa Centrala si de Est si Israel.

Michal Jozwiak, in trecut Senior Vice President pentru private debt, mezzanine si private equity in echipa din Europa Centrala si de Est a Darby Private Equity (Franklin Templeton Investments), va fi Managing Partner al Flashpoint Venture Debt. “Suntem incântati sa fim primii care lanseaza un fond de venture debt dedicat CEE cu o valoare tinta de 50 de milioane de euro, oferind companiilor din domeniul tehnologiei o optiune alternativa sa-si finanteze cresterea”, a precizat Jozwiak.

Citeste si:
Microsoft ar dori sa se implice in preluarea Yahoo
Microsoft ar dori sa...

In cele din urma, Flashpoint a anuntat ca Edward Nicholson se va alatura grupului in calitate de General Partner si Presedinte al Consiliului Consultativ al Flashpoint. Edward a fost directorul executiv si presedintele Brunswick Investment Bank, achizitionata de UBS, având o implicare decisiva in dezvoltarea companiei si ajutând-o sa devina una dintre afacerile de top din domeniul finantelor din Europa de Est. Nicholson declara: “Sunt foarte bucuros sa ma alatur acestei echipe talentate, care a oferit in mod activ finantare si expertiza early stage unei piete abordate insuficient, dar cu numerosi antreprenori din domeniul tehnologiei care dezvolta companii de software internationale.

Odata cu anuntul privind noul sau brand, mutarea strategica de extindere a ofertei sale dincolo de equity financing si intarirea echipei sale executive, Flashpoint isi intareste pozitia de grup financiar de top din sectorul de tehnologie din Europa Centrala si de Est si Israel.

In iunie, fondul Flashpoint va fi prezent la Techsylvania, evenimentul de tehnologie ce va avea loc la Cluj-Napoca intre 8 si 11 iunie 2019, participând de asemenea in programul de training pentru echipele selectate pentru competitia Startup Avalanche, care ofera premiu o investitie de 100.000 de euro celui mai promitator startup early stage.

Citeste si:
Cum poate fi limitat terenul agricol cumpărat de străini?
Cum poate fi limitat terenul...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri