Crescatorii de ovine vor putea primi pentru comercializarea pana la maximum doi lei pe kilogram, dupa ce Guvernul a aprobat Hotararea care prevede dublarea ajutorului de minimis acordat fermierilor.

Astfel, in sedinta Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobata o Hotarare care modifica si completeaza HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”, arata Ministerul Agriculturii.

Prin acest act normativ se reglementeaza valoarea sprijinului financiar acordat crescatorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, suma care va urca de la un leu pana la maximum doi lei/kg lana comercializata.

Acordarea schemei de minimis vizeaza mentinerea activitatii de crestere a ovinelor, stabilizarea veniturilor si evitarea depopularii satelor si conduce la diversificarea productiilor obtinute in acest sector, prin valorificarea lanii.

De unde vin banii pentru ajutorul de minimis

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, respectiv trei milioane de lei, prevazute de prezenta hotarare, se asigura din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie, cu incadrarea in bugetul aprobat directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti pe anul 2019, explica ministerul de resort.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri