Guvernul a aprobat o Hotarare privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”. Termenul pentru depunerea cererilor de solicitarea a ajutorului financiar pe 2 lei pentru un kilogram de lana vanduta a fost prelungit.

In sedinta Guvernului din data de 19 septembrie 2019 a fost aprobata o Hotarare ce modifica si completeaza HG nr.500/2017 privind
Actul normativ adoptat astazi prelungeste perioada de cerere pentru anul 2019, respectiv perioada in care se valorifica lana, de la 30 septembrie a.c. pana la data de 21 octombrie 2019, inclusiv.

Depunerea documentelor justificative pentru obtinerea sprijinului financiar se poate realiza pana la data de 1 noiembrie 2019.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis in anul 2019 se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale cu incadrarea in bugetul aprobat Directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti pe anul 2019 cu aceasta destinatie, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

In Sedinta Guvernului din 24 iulie a fost aprobata o Hotarare prin care se reglementeaza valoarea sprijinului financiar acordat crescatorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, aceasta crescand de la 1 leu la 2 lei/kg lana comercializata.

Citeste si:
O serie de subventii pentru agricultori, aprobate de Guvern
Cuantumul platilor pe...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »



Citeste si
Mai multi bani de la stat pentru oierii care vand lana