Agentia Romana de Consultanta, asociatie non-profit si care nu apartine de niciun partid politic, a cerut vineri, in scris, DEMISIA Ministrului de Finante Daniel Chitoiu si a celor implicati in esecul schemei minimis prin intermediul caruia IMM-urile din Romania ar trebui sa primeasca fonduri de pana la 200.000 euro pentru investitii si crearea de locuri de munca.

Scandalul pe minimis de la Finante: cateva observatii economice de bun simtARC este asociatia care a cerut anularea rezultatelor depunerilor online a cererilor de primire a fondurilor, in urma blocarii sistemului informatic in timpul depunerilor si a scuzelor deloc exhaustive oferite, ulterior, de Ministrul de Finante.

Laura Zainescu, presedintele asociatiei, spune ca este “un gest de normalitate”, avand in vedere declaratiile Ministrului care incearca sa musamalizeze totul, spunand ca in 7-10 zile se va relua procesul, fara a mai spune nimic despre o eventuala ancheta.

Am inteles ca ar fi fost implicati si procurori, oameni in functii inalte, si este normal sa incercam sa luam atitudine. Societatea civila si IMM-urile trebuie sa se faca auzite, sa nu mai taca si sa inghita”, a spus, contactata de wall-street.ro, Zainescu.

Stirea privind cererea demisiei Ministrului a fost semnalata de catre cititorii wall-street.ro in comentariile articolului "Chitoiu: In cazul schemei minimis a fost o eroare de soft. Reluam procesul de depunere in maxim 10 zile".

Statul acorda ajutoare de minimis, in cadrul unei scheme derulate in perioada 2013-2014, de maximum 200.000 euro pentru IMM-urile care fac investitii, pe o perioada fiscala de trei ani, daca aceste firme creeaza si pastreaza sapte locuri de munca pe o perioada de trei ani de la realizarea investitiei, in cazul sumelor de peste 100.000 euro.

Considerati ca aceasta cerere va fi luata in seama de Ministru sau va fi ignorata?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri