Inspectorii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au sanctionat cu 123.500 de lei si 118 avertismente operatori economici care comercializau legume si fructe din import ca fiind produse de origine autohtona, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort, scrie Agerpres.

De asemenea, acestia verifica atestatele de producator pentru persoanele fizice existente in piata si asigura, impreuna cu administratiile pietelor, spatiul de comercializare distinct si semnalizat pentru produsele acestora.

Reprezentantii MADR sustin ca toate legumele si fructele autohtone comercializate in pietele agroalimentare de catre producatorii autohtoni persoane fizice si in hypermarket-uri de catre cooperativele sau grupurile de producatori din domeniul legume-fructe sunt sigure pentru consumatori.

"Pana la aceasta data au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe si din toate bazinele de productie legumicola din tara si au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se afla in lucru. La toate probele analizate nu au fost constatate depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind indeplinite standardele de calitate si neprezentand riscuri pentru consumatori", se mentioneaza in comunicatul citat.

Citeste si:
MADR: Legumele si fructele din pietele romanesti, sigure pentru consum
Ministerul Agriculturii...

Sursa foto: Shutterstock / Adisa


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Ce amenzi a dat ANAF pentru problemele legate de casele de marcat