Inspectorii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au sanctionat cu 123.500 de lei si 118 avertismente operatori economici care comercializau legume si fructe din import ca fiind produse de origine autohtona, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort, scrie Agerpres.

De asemenea, acestia verifica atestatele de producator pentru persoanele fizice existente in piata si asigura, impreuna cu administratiile pietelor, spatiul de comercializare distinct si semnalizat pentru produsele acestora.

Reprezentantii MADR sustin ca toate legumele si fructele autohtone comercializate in pietele agroalimentare de catre producatorii autohtoni persoane fizice si in hypermarket-uri de catre cooperativele sau grupurile de producatori din domeniul legume-fructe sunt sigure pentru consumatori.

"Pana la aceasta data au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe si din toate bazinele de productie legumicola din tara si au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se afla in lucru. La toate probele analizate nu au fost constatate depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, fiind indeplinite standardele de calitate si neprezentand riscuri pentru consumatori", se mentioneaza in comunicatul citat.

Sursa foto: Shutterstock / Adisa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri