La o ferma din sudul tarii, chinezii cresc porci de dimensiunea unui urs polar, cu scopul de a face face cererii de carne, potrivit Bloomberg. Rasa gigantica este crescuta intr-o perioada disperata pentru China. Dupa febra porcina africana, care a injumatatit numarul suinelor, preturile au ajuns la un nivel record, determinand guvernul sa le ceara fermierilor sa creasca productia.

Animalul de 500 de kg face parte dintr-o rasa speciala, crescuta si inmultita pentru a capata o dimensiune gigantica. La abator, un porc din aceasta specie poate fi vandut pentru o suma mai mare de 10.000 yuani (1.399$), adica de trei ori mai mare decat venitul disponibil pe luna, in Nanning, capitala provinciei Guangxi, locul unde se afla ferma lui Pang Cong.

Cu toate ca porcii lui Pang ar putea reprezenta un exemplu extrem al lucrurilor pe care fermierii sunt dispusi sa le faca pentru a acoperi problema lipsei de carne de porc din tara, ideea conform careia mai mult este mai bine s-a raspandit in China, locul unde se consuma cea mai multa carne de porc din lume.

Preturile mari pentru carnea de porc din provincia nord-estica Jilin imping fermierii sa-i creasca cu scopul de a a atinge o greutate de 175-200 de kg, mai mare decat cea normala de 125 kg. "Vor sa-i creasca atat de mari pe cat este posibil", este de parere Zhao Hailin, un producator local.

Mai mult, tendinta nu se limiteaza numai la micii producatori. Nume mari din industrie, precum Wens Foodstuffs Group Co., Cofco Meat Holdings Ltd., si Beijing Dabeinong Technology Group Co., incearca sa mareasca greutatea medie a animalelor, cu cel putin 14%.

Greutatea medie a porcilor la sacrificare la unele ferme de mari dimensiuni a urcat pana la 140 de kilograme, comparativ cu aproximativ 110 kilograme cat era in mod normal, este de parere Lin Guofa, analist la Bric Agriculture Group. Astfel, fermele si-ar putea spori profitul cu mai mult de 30%, este de parere acesta.

Rasa gigantica de porci este crescuta intr-o perioada disperata pentru China. Dupa febra porcina africana, care a decimat populatia natiunii, aducand-o la jumatate, preturile au ajuns la un nivel record, determinand guvernul sa le ceara fermierilor sa creasca productia pentru a tempera inflatia.

Pretul carnii de porc din China a crescut peste 70% in acest an, in timp ce stocurile de porci au scazut cu 39% in luna august, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri