China interzice importurile de carne de porc din Germania din cauza pestei porcine africane

Autorităţile chineze au anunţat interzicerea importurile de carne şi produse din carne de porc din Germania, după ce a fost confirmat un caz de pestă porcină africană la un mistreţ, transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Decizia de a bloca importurile de la cel de-al treilea mare furnizor de carne de porc vine chiar dacă o epidemie de pestă porcină africană a provocat recent o scădere de cel puţin 40% a efectivelor de porci în China, ceea ce dus la majorarea importurilor şi la o creştere record a preţurilor pentru carnea favorită în statul asiatic.

Interdicţia, anunţată de Agenţia vamală şi de Ministerul Agriculturii de la Beijing, era anticipată de analişti.

De pe urma interdicţiei ar urma să beneficieze alţi furnizori majori, cum ar fi SUA, Spania, Canada şi Brazilia, în condiţiile în care China este cel mai mare cumpărător de carne de porc din lume.

Coreea de Sud, al doilea mare client din afara UE pentru carnea de porc din Germania, a interzis deja importurile, după ce joi a fost descoperită pesta porcină africană în landul rural Brandenburg la un mistreţ, nu la un animal de fermă.

Cel mai mare producător de carne de porc din Europa exportă masiv în ţările din Asia, în special în China, care, anul trecut, a importat carne de porc din Germania în valoare de 1,2 miliarde de dolari.

Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece ţări din Europa, mistreţii fiind suspectaţi de răspândirea epidemiei. Unele state au impus interdicţii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pestă porcină africană.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri