Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca 47 de oi au fost salvate din cele 14.000 de animale cate se aflau pe nava care s-a rasturnat, duminica, in portul Midia. El sustine ca trebuie deschisa o ancheta pentru a fi gasit vinovatul.

"Trebuie salvate cat mai mult animale, se pare ca 47 au fost salvate, din ceea ce spun colegii de la ANSVSA, apoi in paralel trebuie demarata ancheta si trebuie vazut cine este vinovat. Trebuie vazut daca este o eroare de manevra, de pilotaj, sau daca la imbarcare s-au respectat numarul de animale, modul de incarcare, conditiile tehice in care a fost autorizata aceasta nava", a precizat Adrian Oros.

El a tinut sa precizeze ca Ministerul Agriculturii nu are nicio atributie cu acest incident, ci Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Ministerul de resort a subliniat ca problemele cu transportul animalelor vii sunt cunoscute si ca multe ONG au sesizat toate acestea.

Ideal ar fi sa putem exporta carne, nu animale vii

"Din punct de vedere economic, actualul mod de transport este total dezavantajos pentru economia nationala si daca am inlocui transportul de animale vii cu cu cel de carne ar fi mult mai bine pentru industria alimentara romaneasca si pentru agricultorii romani. Noi avem un deficit comercial care anul acesta ar putea ajunge la 2 miliarde de euro, astfel incat deficitul comercial va fi egal cu subventiile pe care le acordam, in traducere libera exportam subventii", a mentionat Oros.

Potrivit acestuia, pentru ca Romania sa poata exporta carne trebuie facute unele intelegeri cu tarile de destinatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri