Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că o posibilă creştere a preţurilor depinde de foarte multe lucruri atât pe plan intern cât şi mondial şi că nu vrea să alerteze populaţia, scrie Agerpres.

"Nu vreau să alertez cetăţenii, populaţia. Acest lucru va depinde de foarte multe lucruri, de evoluţia, de durata evoluţiei pandemiei, de ceea ce se întâmplă şi la nivel european, şi la nivel mondial în industria alimentară şi de agricultură, depinde de foarte mulţi factori. Au fost afectate la începutul crizei anumite domenii de activitate, din fericire în agricultură şi industria alimentară încă nu s-au înregistrat pierderi foarte mari, mă refer în general, nu punctual, pentru că unii agenţi economici sau fermieri au înregistrat pierderi, acum facem această evaluare pentru a putea să îi sprijinim", a declarat Oros, la Satu Mare.

El a precizat că vor putea fi cheltuiţi 80 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor, din fonduri europene.

Citește și: APIA: Ajutor de la Comisia Europeană pentru depozitarea privată a cărnii de bovină, capră şi oaie, unt, lapte praf şi brânzeturi

"Avem mai multe forme de sprijin la care ne gândim. Avem acceptul Comisiei Europene să folosim banii din bugetul Uniunii Europene care au rămas neutilizaţi din măsuri ce au fost mai puţin accesate. Vom putea cheltui cele 80 de milioane de euro rămase neaccesate din măsuri pe nişte scheme de sprijin forfetar, aşa a spus Comisia, pentru fermieri până la 5.000 de euro, pentru procesatori până la 50.000 de euro. Sunt nişte scheme de sprijin care se adresează fermierilor mici şi medii", a mai spus Oros.

Ministrul Agriculturii efectuează sâmbătă mai multe vizite la societăţi din judeţul Satu Mare pentru a afla modul în care acestea au fost afectate de pandemie.

Citește și: MADR: 16,7 milioane de euro pentru investiţii în combaterea pestei porcine africane şi refacerea potenţialului agricol

Citeste si:
Adrian Oros: Secetă ca anul acesta n-a mai fost de 50-60 de ani
Ministrul Agriculturii,...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
FMCG-ul, avans de 6% in 2018, influentat de cresterea preturilor
Setari Cookie-uri