Cererea de conserve din legume și fructe a fost ridicată în timpul stării de urgență, când aceste produse au fost dintre cele pe care românii le-au cumpărat în cantități mari, pentru a-și face stocuri. Consumul va rămâne ridicat și în perioada următoare, românii fiind din ce în ce mai orientați către murături și gemuri gata făcute, a declarat, pentru wall-street.ro, Aurel Tănase, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume și Fructe (OIPA).

”Fabricile din România au făcut niște pași uriași în ceea ce privește modernizarea, lucrează cu o igienă perfectă și o stabilitate perfectă. Conservele românești nu au adaosuri, adică E-uri sau conservanți. Astfel, românul a început să aibă din ce în ce mai mare încredere în aceste produse, plus că dacă faci socoteala mai bine ieși cu o conservă, decât să faci în casă produsele”, a explicat Aurel Tănase.

Aurel Tănase va fi speaker în cadrul conferinței online ”Agricultura Viitorului: Tehnolgii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă”, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12. Dacă esti înteresat de domeniul agriculturii, te invităm să te înscrii la eveniment gratuit aici.

El a arătat că, din fericire, seceta puternică din această primăvară nu a afectat ramura conservelor din legume și fructe, întrucât materiile prime sunt cultivate, în general, în zone irigate.

”Seceta a afectat foarte puțin producția de conserve din legume, pentru că în general suprafețele de legume sunt în incinte irigate, chiar și cele din câmp sau solarii”, a precizat Aurel Tănase.

Citeste si:
Vascar, parteneriat cu eMAG: conservele vor fi disponibile online
Producătorul de conserve...

Ce produse cumpără românii

Tot mai atrași de sortimentele de conserve din legume și fructe, românii cumpără pe tot parcursul anului următoarele produse:

De asemenea, în ultima perioadă, există cerere în creștere pentru fructele uscate, în principal, prune, acestea făcând parte din categoria semi-conservelor.

Citește și Mezeluri și conserve în pandemie: producătorul Vascar a avut vânzări cu 300% mai mari

Citeste si:
Ce produse se importă MASIV în România, deși se pot produce și în țară
Ce produse se importă MASIV...

Sursa foto: Agerpres Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri