Aurel Tănase (OIPA): A crescut cererea de conserve de legume și fructe. Top 5 produse cumpărate

Cererea de conserve din legume și fructe a fost ridicată în timpul stării de urgență, când aceste produse au fost dintre cele pe care românii le-au cumpărat în cantități mari, pentru a-și face stocuri. Consumul va rămâne ridicat și în perioada următoare, românii fiind din ce în ce mai orientați către murături și gemuri gata făcute, a declarat, pentru wall-street.ro, Aurel Tănase, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume și Fructe (OIPA).

”Fabricile din România au făcut niște pași uriași în ceea ce privește modernizarea, lucrează cu o igienă perfectă și o stabilitate perfectă. Conservele românești nu au adaosuri, adică E-uri sau conservanți. Astfel, românul a început să aibă din ce în ce mai mare încredere în aceste produse, plus că dacă faci socoteala mai bine ieși cu o conservă, decât să faci în casă produsele”, a explicat Aurel Tănase.

Aurel Tănase va fi speaker în cadrul conferinței online ”Agricultura Viitorului: Tehnolgii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă”, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12. Dacă esti înteresat de domeniul agriculturii, te invităm să te înscrii la eveniment gratuit aici.

El a arătat că, din fericire, seceta puternică din această primăvară nu a afectat ramura conservelor din legume și fructe, întrucât materiile prime sunt cultivate, în general, în zone irigate.

”Seceta a afectat foarte puțin producția de conserve din legume, pentru că în general suprafețele de legume sunt în incinte irigate, chiar și cele din câmp sau solarii”, a precizat Aurel Tănase.

Citeste si:
Vascar, parteneriat cu eMAG: conservele vor fi disponibile online
Producătorul de conserve...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Ce produse cumpără românii

Tot mai atrași de sortimentele de conserve din legume și fructe, românii cumpără pe tot parcursul anului următoarele produse:

De asemenea, în ultima perioadă, există cerere în creștere pentru fructele uscate, în principal, prune, acestea făcând parte din categoria semi-conservelor.

Citește și Mezeluri și conserve în pandemie: producătorul Vascar a avut vânzări cu 300% mai mari

Citeste si:
S-a scumpit sau nu mâncarea? Toamna va aduce creșteri considerabile
S-a scumpit sau nu mâncarea?...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri