Aurel Tănase, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume și Fructe (OIPA), consideră că micii producători de legume și fructe ar trebui să își vândă recoltele către fabricile de conserve, nu către export. Explicația este că în acest mod ar primi un preț care nu ar suferi modificări pe toată perioada recoltei.

”Trebuie să ne îndreptăm către micul producător, care din cauza faptului că este puturos și nu vrea să recolteze în fiecare zi, lasă castravetele și crește mai mare. Dacă este mai mare, nu mai încape în borcan. Ei nu vor să recolteze fracția asta 3-6-9-12 centimetri, ei merg până la 15-16, iar calibrul 12-15 sunt destinați consumului în stare proaspătă„, a explicat Aurel Tănase, pentru wall-street.ro.

Aurel Tănase va fi speaker în cadrul conferinței online ”Agricultura Viitorului: Tehnolgii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă”, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12. Dacă esti înteresat de domeniul agriculturii, te invităm să te înscrii la eveniment gratuit aici.

Nevoie mare de produse românești în fabrici

Acesta a adăugat că, în prezent, eforturile organizației se îndreptă spre convingerea producătorilor mici să își îndrepte intenția spre a livra către fabrici de conserve, care pot cumpăra toată producția ”pe o înțelegere de preț pentru toată perioada”.

”Castraveții se vând la export cu 3,5 lei, iar fabricile din România nu le pot cumpăra cu mai mult de doi lei. Ar duce la costuri care ar intra în concurență cu produsele de afară. Ei se bucură că îi vând acum cu 3-4 lei, dar peste o săptămână îi vor da cu un leu pe kilogram și atunci nu este mai bine să îți dau eu doi lei pe toată perioada?”, se întreabă Aurel Tănase, OIPA.

Aurel Tănase a precizat că în România se produc aproximativ 160.000 de tone de conserve de legume și fructe pe an, la o capacitate de procesare de circa 300.000 de tone de materii prime.

Tot mai atrași de sortimentele de conserve din legume și fructe, românii cumpără pe tot parcursul anului în pricipal următoarele produse:

Citește și Aurel Tănase (OIPA): A crescut cererea de conserve de legume și fructe. Top 5 produse cumpărate

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri