Unele alimente care se vand in magazine sub branduri romanesti, printre care castraveti murati, pasta de tomate sau compot de piersici, sunt in realitate produse in strainatate, a declarat miercuri Aurel Tanase, presedintele patronatului Romconserv, transmite Mediafax.
"Se aduc materii prime foarte ieftine din Vietnam si India, de exemplu castraveti murati la vrac, si printr-o procesare simpla se pun in recipiente si se afiseaza la raft ca si cum ar fi produse romanesti. Sunt foarte multe produse care se vand sub marci autohtone si care deja se fabrica in afara Romaniei, in diverse locuri din lume", a spus Tanase.

El a declarat ca printre produsele etichetate ca fiind romanesti, dar provenind din import, se numara si compotul de piersici si pasta de tomate.

Acestea sunt importate din Grecia sau Bulgaria, iar in Romania li se aplica doar eticheta cu brandul autohton.
"Ele apar ca fiind produse romanesti. Sunt peste zece produse alimentare de genul acesta", a mai spus Aurel Tanase.

Patronatul Romconserv reprezinta 69 de firme care vand anual conserve din legume si fructe de peste 200 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri