Virusul îngălbenirii sfeclei este un nou motiv de îngrijorare pentru cultivatorii europeni de sfeclă de zahăr, scrie Digi24.

După ce s-au luptat cu preţurile extrem de scăzute şi cu o primăvară secetoasă care a afectat plantele, cultivatorii de sfeclă de zahăr trebuie să facă faţă acum unui virus care ar putea reduce producţia cu până la 25% în Franţa şi chiar mai mult în Germania.

Lupta împotriva acestui virus a devenit mai dificilă după ce în 2018 Uniunea Europeană a interzis utilizarea neonicotinoidelor, un insecticid vinovat pentru uciderea albinelor.

Virusul îngălbenirii sfeclei riscă să reducă producţia de zahăr a UE, pentru al treilea sezon, după ce colapsul preţurilor în urmă cu câţiva ani a dus la diminuarea suprafeţelor cultivate şi a forţat închiderea unor fabrici.

Fermieri au trecut la insecticide alternative pentru a încerca să împiedice răspândirea virusului, dar nu sunt la fel de eficiente precum neonicotinoidele, susţine Fred Zeller, director la Asociaţia cultivatorilor germani VSZ.

Deşi cultivatorii se aşteptau să apară mai multe cazuri de virusul îngălbenirii sfeclei, viteza şi amploarea cu care s-a răspândit virusul i-a luat în surprindere pe mulţi.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri