Guvernul indian încurajează la mărirea consumului de zahăr

O supraabundență de zahăr a determinat organismul reprezentant al industriei din India de a începe o companie de încurajare a indienilor să mănânce mai mult din îndulcitor, scrie Digi24.

Asociația Indiană de Fabrici de Zahăr spune că vrea să dărâme miturile despre zahăr și efectele sale asupra sănătății. În medie, indienii mănâncă aproape 19 kg pe an, care este mult sub media globală.

Producția Indiei este așteptată să crească cu 13% în acest an, la 31 de milioane de tone, dar guvernul a spus că ar putea să oprească subvențiile de export menite să scape de surplus. Noul website al Asociației are articole scurte cu titluri precum “Mănâncă, Bea și Fii Sănătos: Puțin zahăr nu e atât de rău”.

Campania online include de asemenea postări pe rețelele sociale și workshopuri, unde bucătari vedetă și consilieri de sănătate discută despre traiul sănătos.

Aceasta afișează rețete pentru dulciuri și ia în vizor îndulcitorii artificiali, sugerând că nu ajută oamenii să piardă din greutate și pot avea consecințe asupra sănătății.

Citeste si:
Pfizer retrage cererea pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului în...
Pfizer retrage cererea pentru...

La lansarea paginii de internet, secretarul pentru hrană al Indiei, Sudhanshu Pandey, a declarat pentru presa locală că zahărul nu merită o astfel de reputație.

“Sunt multe mituri care circulă despre zahăr și consumul de zahăr, fără o bază științifică”, a spus el.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este în mod special îngrijorată de “zahărul gratuit” care este de obicei adăugat la mâncare și băuturi de către producători, dar care se regăsește și în miere și suc de fructe.

Aproape 50 de milioane de fermieri sunt implicați în agricultura trestiei de zahăr, iar, pe lângă aceștia, milioane de oameni lucrează în fabrici de zahăr sau sunt implicați în transportul de trestie. O altă modalitate de a scăpa de zahărul din exces este de a-l folosi pentru combustibil, transformându-l în etanol. Asociația Producătorilor de Zahăr preconizează că producția de etanol va crește de la 1,9 miliarde de litri în acest an la 3 miliarde în 2021.

Citeste si:
Cum a reusit Coca-Cola "mexicana" sa ii cucereasca pe new-yorkezi
Cum a reusit Coca-Cola...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri