Daca iau in considerare noile recomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii adultii ar trebui sa isi limiteze consumul la doar sase lingurite de zahar pe zi pentru a evita probleme precum obezitatea, diabetul sau bolile cardiace. Mai exact: mai putin de o doza de Cola sau un baton ciocolata pe zi, arata Financial Times.

O doza de Coca-Cola sau de Pepsi contine noua lingurite de zahar si opt intr-un baton de ciocolata Mars.

Noile recomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii alimenteaza conflictul deja existent intre gigantii din industria bunurilor de larg consum si doctori in legatura cu rolul pe care il are zaharul in diferite probleme de sanatate.

Consumul ideal de zahar ar trebui sa se limiteze la 25 de grame pe zi per individ, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Guvernele din intreaga lume iau in permanenta masuri interventioniste pentru a limita consumul de zahar pe masura ce problemele care deriva de aici pun presiune pe bugetele de sanatate. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca tratamentul problemelor dentare reprezinta “o povara grea” in conditiile in care atrag 5-10% din bugetele de sanatate in tarile industrializate.

Manda, dupa audierea lui...
Citeste si: SRI a avertizat MAI si Jandarmeria cu privire la protestul diasporei

Pe de alta parte, industria bunurilor de larg consum sustine ca principalele cauze pentru cresterea obezitatii la nivel mondial sunt consumul de calorii si lipsa activitatii sportive.

In Statele Unite, FDA (The Food and Drug Administration) a anuntat noi reguli de etichetare a produselor, incluzand afisarea continutului de zahar pentru prima data in istorie. Aceasta decizie ar putea costa companiile din FMCG pana la 495 mil. dolari.

De asemenea, in Mexic, unde unul din trei adulti este obez, a fost introdusa o taxa in cazul bauturilor carbonatate in vederea scaderii consumului.

Obezitatea este o problema care afecteaza in prezent 500 de milioane de oameni la nivel mondial.

SUA vor regreta "mai mult ca...
Citeste si: Presedintele Iranului:SUA vor regreta daca abandoneaza acordul nuclear

Bunul gust si glutamatul: eliminati prafurile chimice

Sursa foto: Zahar, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Macedonia, avertizare de calatorie din cauza unor amenintari teroriste