Apicultor: Un Guvern stabil înseamnă investiții în plus în agricultură

Noua majoritate parlamentară și viitorul Guvern vor trebui să accelereze investițiile agricole atât de necesare mai ales într-un an de pandemie, consideră Gabriela Tomescu, președintele cooperativei Tomi’s Honey.

„Eu sper ca proiectele pe agricultură și implicit în apicultură să continue și să se promoveze în continuare agricultura în România. Îmi doresc sa se facă majoritate și să existe un Guvern stabil. Acesta este cel mai important lucru pentru mine ca apicultor”, a declarat Gabriela Tomescu.

În ceea ce privește impactul schimbării Guvernului asupra agriculturii, aceasta spune că nu crede ca va exista o schimbare majoră dat fiind faptul că la putere vor veni partide cu aceleași ideologii de dreapta.

„Analizând la cald un rezultat al alegerilor nu cred că se va întâmpla nimic. Cred că va fi aceeași direcție și se va dori să existe investiții atât în agricultură, cât și în alte puncte de interes. Sa speram ca așa se va și întâmpla pentru a putea progresa”.

Investiții mărite mai ales pentru agricultura bio

Într-un an plin de provocări, orice investiție este binevenită pentru agricultorii care s-au confruntat cu numeroase probleme logistice și financiare, provocate nu doar de pandemia de COVID-19. Gabriela Tomescu consideră că trebuie să se mărescă investițiile pe tot ceea ce înseamnă agricultura bio și să se stimuleze adunarea apicultorilor în societățile cooperative.

Citeste si:
COVID 19 iunie | Județele cu cel mai mare număr de cazuri noi
COVID 19 iunie | Județele cu...

„Eu cred că acesta este viitorul. Cu cât oamenii se adună în cooperative agricole, cu atât puterea crește. Prin aceste parteneriate se poate stabili o cantitate, dar și o calitate mare de produs”, adaugă aceasta.

În cei patru ani care vor veni, apicultorii își doresc să se formeze o majoritate parlamentară agreată de către președintele țării, să existe o armonie și să se dea startul investițiilor mai ales în domeniul irigațiilor.

De asemenea, Gabriela Tomescu spune că speră să se dea drumul și fondurilor europene în agricultură care sunt în acest moment blocate și atât de necesare mai ales după un an foarte greu din două puncte de vedere: atât al secetei, cât și al pandemiei de COVID-19.

Citeste si:
Lista categoriilor exceptate de la interdicția de cumul pensie –...
LISTĂ | Categoriile exceptate...
Sursa foto: Pixabay
Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri