Adrian Oros, ministrul Agriculturii, și-a anunțat demisia printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. ”Pentru premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”, a scris Oros, în mesajul său.

Ministrul Agriculturii își argumentează demisia, menționând următoarele:

  • Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
  • În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. ”Deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, arată ministrul, în postarea sa.

Totodată, ministrul a mai scris că nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii care lucrează corect. ”Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a conchis ministrul.

Nu în ultimul rând, Oros a transmis mulțumiri colegilor din minister, celor alături de care a lucrat la Programul de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

De la criza politică declanșată la începutul lunii septembrie, Guvernul a fost zdruncinat de o serie lungă de demisii, de la miniștri USR PLUS până la secretari de stat. De menționat este și demisia lui Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, în urma pierderii Congresului PNL, din 25 septembrie.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri