Pe lângă probleme în lanțul de distribuție, războiul din Ucraina generează și controverse la nivelul autorităților din România. Florentin Bercu, director executiv al Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), a declarat că eliminarea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina determină blocarea portului, dar și o presiune pe preț.

”Trebuie să avem în vedere riscurile eliminării taxelor vamale pentru importurile din Ucraina. Îi susținem și îi sprijinim cu tot ce putem pe fermierii de acolo, dar trebuie să ne asigurăm că nu afectăm procesele locale”, a declarat Bercu, invitat la conferința Viitorul Agriculturii românești, organizată de Wall-Street.ro.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Acesta a explicat că, pe de o parte, lipsa taxelor va atrage acostarea navelor cu produse în portul Constanța, depășind capacitatea acestuia de acostare. Iar pe de altă parte, se va crea presiune pe preț.

”Nu vreau să ajungem să le spunem fermierilor români: «uite, cumpăr grâu de la Ucraina cu prețul acesta, dacă nu îmi dai la fel sau mai mic, nu mai cumpăr»”, a spus Bercu.

În completarea acestuia, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI), în Parlamentul European, a precizat că produsele din Ucraina nu vor intra pe piața Uniunii Europene dacă nu vor îndeplini toate standardele europene.

Viitorul Agriculturii Românești a fost organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Arggo și Raiffeisen Bank, dar și cu Bento Grânar și REI Finance Advisors, în calitate de sponsori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri