Adama Agricultural Solutions România, parte din Grupul Adama, producător de soluții pentru pentru protecția plantelor, a dat startul programului de loializare ADAMA CASH+, prin care returnează fermierilor o parte din banii folosiți de aceștia pentru achiziționarea produselor Adama.

“Mecanismul programului este unul simplu: fermerii participanți transmit fotografii cu facturile de achiziție a produselor ADAMA prin aplicația Whatsapp la numărul dedicat pus la dispoziție de companie. În schimbul volumelor achiziționate în perioada campaniei, fermierii acumulează bani și pot opta pentru restituirea lor sau pentru diverse premii care sunt anunțate în platforma dedicată acestui program”, a declarat Adrian Sâmbotin, Director Comercial Adama România.

Într-o precizare făcută la solicitarea wall-street.ro, reprezentanții companiei au declarat de altfel faptul că suma alocata de către companie acestui program este de 5 milioane lei.

Totodată, au adăugat aceștia, dat fiind faptul că modelul de business Adama este de comercializare a produselor sale prin intermediul rețelei de distribuitori, compania nu intervine în stabilirea prețului de vânzare către utilizatorul final, fermierul, astfel că din acest motiv, în ce privește mecanismul de cashback, nu se poate calcula un procent din prețul pe care îl plătește fermierul.

Cât privește activitatea Adama, Directorul Financiar al companiei, Sever Pătrășcioiu, a explicat pentru wall-street.ro faptul că cheltuielile operaționale ale companiei sunt undeva în jur de 14-15% din venituri.

Referitor la structura cheltuielilor, adaugă acesta, cele cu salariile sunt destul de mari, compania Adama având în România 50 de angajați, apoi cheltuielile logistice, depozitarea, transportul, iar la urmă și celelalte cheltuieli.

De asemenea, cu referire la provocările actuale, Sever Pătrășcioiu adaugă faptul că sectorul agricol este un sector contra-ciclic, ceea ce înseamnă că atunci când economia înregistrează scăderi, se menține relativ constant.

Acum riscurile sunt în zona financiară. Va fi foarte greu să se obțină bani pentru finanțări, stocurile de produse ale fermierilor, precum și stocurile de inputuri agricole ale distribuitorilor sunt la niveluri ridicate, ceea ce înseamnă datorii mari și lichidități mici, plus deprecierea indicatorilor economici pe care băncile îi folosesc atunci când calculează scoringurile.

Sever Pătrășcioiu, Director Financiar Adama

Cât privește perioada următoare, Directorul Financiar Adama crede că va conta foarte mult cât de bine își va gestiona fiecare companie lichiditățile.

Nu în ultimul rând, Sever Pătrășcioiu s-a referit de asemenea și la protestele fermierilor privind compensațiile oferite de Comisia Europeană, explicând că întotdeauna este o idee bună să-ți faci vocea cunoscută.

Mai mult, afirmă el, oamenii aceștia trebuie ascultați, au nevoie ca atunci când își fac bugetele să se poată baza pe ceva clar din partea autorităților și de asemenea au nevoie să le fie mai clar ce înseamnă Planul Național Strategic.

În concluzie, spune specialistul, orice protest, în situații dificile, ajută, adăugând faptul că întotdeauna este o idee bună ca atunci când nu mai poți, să spui că nu mai poți.

Sursa foto: Adama

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri