Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează "Târgul de Crăciun", în perioada 19-22 decembrie 2023, în curtea instituţiei, cu sprijinul Asociaţiei Produs de Cluj şi cu participarea membrilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România (FNPPTR).

"În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR îşi va deschide porţile pentru a găzdui o expoziţie cu vânzare de produse agroalimentare româneşti. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradiţiile şi obiceiurile culinare naţionale, de a promova valorile populare româneşti autentice, transmise din generaţie în generaţie. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând româneşte (...)", a declarat Florin-Ionuţ Barbu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Expozanţii vor oferi consumatorilor produse tradiţionale din toate regiunile ţării şi bucate specifice Crăciunului, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-şi procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu şi Plăcinta dobrogeană. De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar şi diferite sortimente de miere şi produse ale stupului.

Producătorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din păstrăv, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume şi fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume şi fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece şi diverse produse obţinute din lavandă.

De asemenea, meșterii populari vor oferi spre vânzare diverse creații pentru cei aflaţi în căutare de cadouri.

Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 14:00.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri