Ionuţ Costin Lupu a fost numit în funcţia de director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a declarat preşedintele filialei, George Lazăr, scrie Agerpres.

"Domnul Ionuţ Costin Lupu, medic veterinar şi preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci Holstein din România, a fost numit, astăzi, in funcţia de director general al APIA. Ţin să îi mulţumesc în mod deosebit pentru susţinere domnului preşedinte al PNL Nicolae Ionel Ciucă şi să îi urez lui Ionuţ Lupu un mandat cât mai bun", a declarat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.

El a adăugat că Ionuţ Costin Lupu este o prezenţă recunoscută la Bruxelles, cu o voce puternică în ceea ce priveşte reglementările legislative pentru creşterea animalelor.

Agricultorii care primesc subvenții întâmplină și controale mai riguroase

2023 este primul an în care toţi fermierii care au depus cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pe schemele de plată vor fi verificaţi, a anunţat anterior fostul director APIA.

"Anul acesta este primul an când toţi fermierii sunt verificaţi. Pe lângă eşantioanele de control care sunt extrase şi obligatorii, vorbim de 5% din totalul populaţiei de fermieri, undeva la 760.000 de fermieri. Gândiţi-vă ce înseamnă să fiţi controlaţi fără să simţiţi. Toţi, fiecare dintre noi. Asta înseamnă muncă foarte multă, asta înseamnă perioadă de implementare foarte agresivă. Şi vă spun şi de ce zic foarte agresivă, pentru că dacă până acum stabileam suprafeţele, determinam suprafeţele, calculam un cuantum în funcţie de eligibilitatea cererilor dată de un eşantion de control, care niciodată n-a depăşit clasic plus teledetecţie 60.000 de fermieri, gândiţi-vă ce înseamnă să ai un eşantion de control unde niciunul dintre fermieri nu este exclus. Ba mai mult, toţi sunt incluşi în acest eşantion", a declarat fostul director al instituției, la conferinţa "Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027".

Sursa foto: Shutterstock/Fotokostic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri