„Impactul este pozitiv pentru masinile noi, care aduc impozit la stat si asigura un loc de munca pentru foarte multi romani”, a declarat Mihai Ivanescu, membru APIA.

Potrivit lui Marius Tudor, secretar general APIA, “pentru masinile noi taxa a ramas la fel, iar pentru cele rulate este mai mica cu 25%. Taxa auto nu este mai rea decat in 2011. Taxa se aplica astfel pentru ca este o decizie a Curtii Europene de Justitie care a cerut acest lucru”.

APIA mizeaza anul aceste pe o piata de 117.000 de masini noi, in crestere de la 110.600 in 2011.

Citeste si:

„Anul 2012 va fi influentat pozitiv de introducerea deductibilitatii TVA-ului intr-un procent de 50% si reluarea Programului Rabla”, sustin membrii APIA.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.

Incepand cu acest an, pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare trebuie achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.