Cea mai optimista previziune in piata auto: Inmatricularile de masini noi, constante pana in 2014

Sergio Marchionne (foto), seful Fiat si presedintele Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) , este ingrijorat de actuala situatie economica si nu are previziuni bune pentru industria auto in urmatorii 2 ani.

“Europa este intr-un moment critic. Prognoza cea mai optimista este ca inmatricularile de masini noi in Europa sa ramana constante pana in 2014. Adevarul este ca, astazi, foarte putini producatori mai fac bani in Europa“, considera Marchionne.

Estimari sumbre are si directorul general al grupului francez Renault, Carlos Ghosn, care a declarat recent ca “piata auto europeana ar putea scadea cu circa 3% anul acesta. Va fi greu pentru toata lumea, nu doar pentru Renault. Ceea ce ne ingrijoreaza este Franta, intrucat suntem foarte sensibili la piata franceza. Anticipam o contractie de 5-6% pentru Franta”.

In ianuarie, cererea de masini noi a scazut cu 7,1% in statele UE, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, fiind inmatriculate 968.769 masini noi. In doua treimi dintre tarile UE pietele auto au scazut luna trecuta, cea mai mare scadere fiind in Portugalia si Franta, potrivit ACEA.

Inmatricularile de autoturisme noi din Uniunea Europeana au scazut cu 1,7% anul trecut, la 13,1 milioane de unitati, in timp ce piata romaneasca s-a contractat cu 13,6%, la 81.719 masini.

Sursa foto: en.wikipedia.org


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri