General Motors este in negocieri avansate pentru preluarea unei participatii din actiunile PSA Peugeot Citroen, in cadrul discutiilor privind incheierea unei aliante intre cei doi constructori auto, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei, scrie Mediafax.

Sursele citate au aratat ca GM va prelua probabil mai putin de 5% din actiunile grupului francez.
In paralel, surse apropiate discutiilor au declarat pentru Bloomberg ca PSA Peugeot ar putea vinde aproximativ 7% din actiuni catre GM.

Tranzactia ar avea rolul de a cimenta alianta comerciala a companiilor.

Valoarea actuala de piata a Peugeot este de aproximativ 4,8 miliarde de dolari, astfel ca tranzactia ar putea valora 240-330 milioane de dolari.

Reprezentantii celor doua concerne auto nu au comentat informatiile.

GM si Peugeot negociaza o alianta strategica pentru a opri pierderile din Europa si pentru a reduce costurile de productie la nivel global, au declarat saptamana trecuta surse apropiate discutiilor.

Pentru GM, principalul obiectiv este reducerea costurilor operationale ale diviziei europene Opel, care merge in pierdere.

Peugeot vizeaza accesul larg la pietele internationale, pentru a compensa scaderea vanzirlor din Europa, au afirmat sursele citate.

Grupul francez genereaza cea mai mare parte din vanzari pe piata autohtona si in Europa, si incearca demult sa-si consolideze prezenta la nivel mondial, in special pe piete emergente cu crestere puternica precum China, Rusia si America Latina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Parcul de vehicule al STB va fi redus cu până la 40% faţă de situaţia normală
Setari Cookie-uri