Discutiile dintre GM, cel mai mare producator auto din lume, si Peugeot, al doilea mare constructor european, sunt concentrate pe colaborarea pentru productia de autovehicule si componente si intr-o masura mai redusa pe o asociere care ar implica preluarea de participatii. Pachetele de actiuni care ar putea fi eventual preluate ar fi reduse, cu valoare mai mult simbolica.

Peugeot a admis anterior ca negociaza o alianta cu un partener pe care nu l-a identificat, iar actiunile producatorului francez au crescut puternic dupa ce cotidianul La Tribune a raportat ca discutiile cu GM dureaza de mai multe luni.

Actiunile Peugeot se aflau in urcare cu 9,5% la 8:49 GMT, limitand declinul de 50% inregistrat in ultimele 12 luni.

Citeste si:

"Nu poate exista certitudine in aceasta etapa ca discutiile vor conduce la un acord. Dicustam in mod obisnuit cu alte companii din industrie, dar nu comentam mai mult de atat", a spus un purtator de cuvant al GM.

Chiar daca au fost identificate posibile sinergii, grupul Peugeot este precaut, pentru a evita acumularea de asteptari, dupa esecul in 2010 al negocierilor avansate pentru un parteneriat cu Mitsubishi Motors.

La fel ca Peugeot, divizia europeana Opel a GM se confrunta cu un proces masiv de restructurare pentru a reduce pierderile cauzate de declinul pietei auto locale si de competitia ridicata dintre producatori.