General Motors (GM) si PSA Peugeot Citroen discuta o ampla alianta in privinta productiei, menita sa opreasca pierderile in Europa si sa scada costurile fabricarii de masini in alte regiuni, au declarat surse apropiate situatiei, ciatate de Reuters, potrivit Mediafax.

Discutiile dintre GM, cel mai mare producator auto din lume, si Peugeot, al doilea mare constructor european, sunt concentrate pe colaborarea pentru productia de autovehicule si componente si intr-o masura mai redusa pe o asociere care ar implica preluarea de participatii. Pachetele de actiuni care ar putea fi eventual preluate ar fi reduse, cu valoare mai mult simbolica.

Peugeot a admis anterior ca negociaza o alianta cu un partener pe care nu l-a identificat, iar actiunile producatorului francez au crescut puternic dupa ce cotidianul La Tribune a raportat ca discutiile cu GM dureaza de mai multe luni.

Actiunile Peugeot se aflau in urcare cu 9,5% la 8:49 GMT, limitand declinul de 50% inregistrat in ultimele 12 luni.

"Nu poate exista certitudine in aceasta etapa ca discutiile vor conduce la un acord. Dicustam in mod obisnuit cu alte companii din industrie, dar nu comentam mai mult de atat", a spus un purtator de cuvant al GM.

Chiar daca au fost identificate posibile sinergii, grupul Peugeot este precaut, pentru a evita acumularea de asteptari, dupa esecul in 2010 al negocierilor avansate pentru un parteneriat cu Mitsubishi Motors.

La fel ca Peugeot, divizia europeana Opel a GM se confrunta cu un proces masiv de restructurare pentru a reduce pierderile cauzate de declinul pietei auto locale si de competitia ridicata dintre producatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si