Grupul francez PSA Peugeot Citroen pregateste o posibila vanzare a producatorului de componente auto Faurecia, prezent si in Romania, masura fiind parte a unui plan care presupune si o colaborare mai stransa cu Dongfeng Motor, din China, au declarat surse apropiate situatiei pentru Reuters.

Faurecia, companie listata la bursa separat de Peugeot, a angajat un consultant pentru analiza vanzarii participatiei de 57% detinute de Peugeot. Vanzarea ar putea avea loc prin intermediul bursei sau direct catre un fond de investitii sau companie din industria auto, au spus sursele, scrie Mediafax.

Discutiile sunt intr-un stadiu preliminar si depind de succesul negocierilor complexe pentru strangerea relatiilor cu partenerul chinez Dongfeng.

Surse apropiate situatiei au declarat in octombrie ca discutiile pentru o majorare de capital de 3 miliarde de euro, in urma careia guvernul francez si Dongfeng ar prelua fiecare cate 20-30% din companie avanseaza mai greu decat se spera. Aceleasi surse au afirmat saptamana aceasta ca intre timp au fost inregistrate progrese reduse.

"Discutiile par ca s-au impotmolit", a spus una dintre sursele citate.

Citeste si:
Trust Motors oferă trei mașini Peugeot Institutului Național de...
Trust Motors oferă trei...

Peugeot si Faurecia au refuzat sa comenteze.

Producatorul auto francez este reticent sa vanda Faurecia, intrucat compania este profitabila si are un impact pozitiv asupra ratingului grupului auto. Valoarea de piata a companiei este de 2,5 miliarde de euro.

Vanzarea ar putea fi, insa, necesara pentru a obtine acordul Uniunii Europene si sprijinul politicienilor francezi pentru un nou ajutor guvernamental. Franta a acordat anul trecut garantii de 7 miliarde de euro diviziei financiare a Peugeot.

Mai multe fonduri de investitii, printre care Carlyle, KKR, CVC si Bain, analizeaza Faurecia, au spus sursele

Citeste si:
Mobila vâlceană care trece Oceanul și ajunge la vânzare în SUA și...
Fabrica românească de mobilă...

Faurecia este al saselea mare producator de componente pentru automobile la nivel mondial si al treilea in Europa, in functie de venituri.
Compania este specializata in productia de scaune auto, tehnologii de control al emisiilor, sisteme de interior si exterior pentru automobile, si este listata la bursa NYSE Euronext din Paris.

In Romania, Faurecia detine unitati de productie la Craiova, Talmaciu si Mioveni, unde fabrica scaune auto, sisteme pentru interior si sisteme de control al emisiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO Trafic intens pe Autostrada Soarelui, în sensul spre mare
Setari Cookie-uri