Investitiile in noua fabrica, unde va produce tapiterii textile si din piele pentru scaune auto Audi si Peugeot, ajung la 12 milioane euro. Cu un numar existent de 700 de angajati, Faurecia va angaja in final 1.600 de persoane, pe pozitii de operatori de productie, specialisti tehnicieni, coordonatori de echipa si manageri. Pana in martie 2016, compania urmareste sa angajeze, intre altii, operatori masini de cusut si pentru taiere, operatori de productie, precum si specialisti in controlul calitatii si ingineri de productie.

Fiecare nou angajat va parcurge un amplu program de instruire, in care va cunoaste instrumentele, procesele, metodele si cultura Faurecia numita "A fi Faurecia", baza a excelentei operationale a companiei.

Pana in 2019, ca urmare a altor doua etape ale procesului de extindere a unitatii de productie, suprafata fabricii aproape se va dubla, de la 12.000 la 22.000 de metri patrati.

"Faurecia Ramnicu Valcea este prima investitie multinationala semnificativa din zona. Ne asteptam ca Faurecia Ramnicu Valcea sa devina angajatorul cel mai cautat in aceasta zona", a declarat Daniela Mihaila, manager resurse umane Faurecia Ramnicu Valcea.

Faurecia este prezenta in Romania din 2003 cu fabrici in Talmaciu (divizia Scaune Auto), Craiova (Tehnologii de Control al Emisiilor) si Pitesti (Sisteme de Interior).

Sursa foto: Peter Bernik/Shutterstock.com