“Pentru LeasePlan, in prima jumatate a anului, cresterea cifrei de afaceri a fost mai mare decat cea a flotei deoarece s-au inregistrat veniturile din vanzarea autovehiculelor returnate. Mai ales intrimestrul al 2-lea, livrarile de masini noi au fost contrabalansate de incetarile de contracte, ceea ce a dus la o crestere neta mai mica fata de anii trecuti, dar in conformitate cu planul. Ne asteptam in continuare la atingerea unei flote de 7.400 de autovehicule, pana la finalul anului 2012", a declarat directorul general al LeasePlan, Bogdan Apahidean.

Compania a semnat anul acesta contracte noi cu E.ON Moldova Distributie si Praktiker Romania. In prima jumatate a anului, numarul total de autovehicule a crescut cu peste 30%, raportat la perioada similara a anului trecut.

Flota auto administrata de LeasePlan la nivel national este formata in prezent din 6.900 autovehicule, din care circa 92% este administrata in sistem full operational leasing. Flota auto a companiei este alcatuita in proportie de 25% din autovehicule comerciale (de maxim 3,5 tone), restul de 75% fiind reprezentat de autoturisme.

Compania a investit 27 milioane euro in achizitia de autovehicule.

In prima parte a anului, piata de leasing operational a avansat cu 20%. "Din estimarile noastre, in primele sase luni ale anului, am asistat la o crestere a pietei de leasing operational de aproximativ 20%, raportat la perioada similara a anului trecut”, a mai spus Apahidean.

LeasePlanRomania detine acum un portofoliu de peste 170 de companii din diverse sectoare, OMV Petrom SA, CEZ Romania, Ursus Breweries, Bancpost, Coca-Cola HBC Romania, Silcotub, IBM Romania si E.ON Moldova Distributie.

LeasePlan este o companie din domeniul serviciilor de management de flote, inregistrata in Olanda si cu activitati in 30 de tari, avand peste 6.000 de angajati.

Actionariatul este format din grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments (50%), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.