Renault a lansat in Romania cea de-a patra generatie Clio, cu motorizari de 75 CP si 90 CP, la un pret de pornire de 10.200 euro cu TVA. Cel mai vandut model al francezilor soseste intr-o piata instabila, in care doar clientii persoane juridice mai achizitioneaza masini, acestia reprezentand peste 70% din piata.
“Piata scade din nou foarte puternic, cu circa 20%. Piata auto va incheia anul cu circa 80.000 – 85.000 de unitati autoturisme si vehicule comerciale usoare. Piata de retail este moarta, scaderea este de 40% fata de anul trecut din cauza programului Remat. Au fost doar 45.000 de tichete fata de 120.000 anul trecut, deci nu avem destule tichete”, a precizat Thomas Dubruel, director general Renault Commercial Roumanie.

Managerul francez se asteapta ca anul viitor piata auto romanesca sa nu mai scada.

„In 2013, piata auto va fi stabila sau va creste putin, pentru ca anul acesta flotele sunt la acelasi nivel cu anul trecut, iar vanzarile de vehicule comerciale au crescut un pic, deci daca gasim o posibilitate sa atragem clientii de retail sa cumpere cateva masini, piata ar putea sa creasca anul viitor”, a mai spus Dubruel.

Intrucat clientii Clio sunt peste 70% persoane juridice, majoritatea comenzilor vor fi cu motorul de 90 Cai Putere.

„Preconizam ca intre dCi si TCe de 90 CP se va distribui mixul. Obiectivul nostru cu noul Renault Clio este sa fim in top 5 cele mai vandute modele pe piata romaneasca”, a declarat Dora Pasare, directorul marcii Renault in Romania.

Dupa primele 9 luni, Renault Clio III ocupa locul patru in topul preferintelor romanilor cu 1.830 de unitati vandute. Cele mai vandute culori pentru Clio III au fost gri si rosu, potrivit lui Dora Pasare.

Modelul Clio este pe locul trei in autoturisme pentru flote pe piata romaneasca, pe primele pozitii fiind Megane si Fluence.

Motorizarile noului Clio sunt 1 litru benzina 90 CP (12.400 euro), 1,2 litri benzina de 75 CP (10.200 euro), 1,5 litri diesel 75 CP (11.800 euro) sau 90 CP (13.800 euro).

Gama Clio IV cuprinde trei versiuni de echipare, Authentique, Expression, Dynamique. In standard, modelul vine cu airbaguri frontale si laterale cap-torace pentru sofer si pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistenta la urcarea in panta), tempomat-limitator de viteza (Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces si demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile si degivrante electric.

Optionale sunt sistemul keyless, navigatie cu ecran de 18 cm, camera marsarier.

Noul Clio va fi disponibil in prima jumatate din 2013 si cu transmisia automata cu 6 trepte EDC si dublu ambreiaj. Clio IV va fi produs in Franta (Flins) si Turcia (Bursa).

Anul viitor in primavara, vor sosi in Romania si versiunile Clio IV Estate si RS. Lansat in 1990, Clio aniverseaza 22 de ani cu 11,5 milioane de unitati vandute in peste 115 tari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri