Fiat ar putea produce in Italia masini Chrysler

Fiat, ale carui operatiuni din Italia functioneaza la jumatate din capacitate, ar putea produce masini Chrysler, potrivit unui plan analizat de directorul general al celor doua companii auto, Sergio Marchione, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg.

Utilizarea capacitatii Chrysler, companie controlata de Fiat, se afla aproape de nivelul maxim, ca urmare a cresterii puternice a vanzarilor, potrivit Mediafax.

Marchione cere guvernului de la Roma sa reduca taxele pe masinile exportate, astfel incat sa construiasca competitiv in Italia masini pentru America de Nord, au afirmat sursele. Un reprezentant al Fiat a refuzat sa comenteze.

Seful Fiat si Chrysler lucreaza inca la detaliile planului si ar putea face un anunt pana la sfarsitul lunii octombrie, cand este programata o informare privind tintele strategice pentru Fiat.

"Exporturile din Italia sunt o modalitate de a folosi capacitatea din aceasta tara, iar livrarile la extern pot ajunge oriunde", a declarat seful operatiunilor internationale ale Chrysler, Mike Manley, refuzand sa detalieze planurile privind productia in Italia.

Fiat a suspendat productia din Italia, reducand cu 500 de milioane de euro cheltuielile in Europa in acest an, si a amanat introducerea de noi modele, intrucat grupul italian se indreapta catre o pierdere de 700 de milioane de euro pe piata europeana pentru 2012.

Fabricile Fiat din Italia functioneaza la 50% din capacitate, fata de media de 70% la nivelul industriei auto in Europa, potrivit Deutsche Bank.

Firma de cercetare IHS Automotive estimeaza pentru Chrysler o utilizare de 100% a capacitatilor de productie din America de Nord in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri