"Acordul cadru presupune proiectare, executie si administrare lucrari de semnalizare rutiera orizontala (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) si verticala (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare) care vor fi executate pe strazile si parcarile aflate in administrarea Administratiei Strazilor, limitatoare de viteza, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legala in trafic, indicatoare de orientare rutiera amplasate pe console si portaluri, dar si marcaje rutiere conventionale pentru strazile ce urmeaza sa intre in reabilitare sau intretinere", se arata intr-un anunt al autoritatii contractante.

Asocierea castigatoare este formata din firmele Dumava Semnalizare, Vesta Investment si Primacons Group.

Dumava Semnalizare a fost infiintata in 2007, fiind specializata in executia lucrarilor de marcaje rutiere, livrarea si montarea indicatoarelor rutiere si semaforizare terestra si suspendata. Firma, detinuta de Stelian Marius Varghida, a castigat la finele anului 2009, in asociere cu UTI Traffic Management, un contract de aproape cinci milioane euro pentru realizarea pistelor pentru biciclisti in Capitala.

Printre beneficiarii companiei se numara Administratia Strazilor Bucuresti, Consiliul Judetean Dambovita, Consiliul Judetean Ilfov sau asocierea Astaldi - FCC.

Citeste si:

Vesta Investment este controlata de omul de afaceri Radu Spirea si produce echipamente de siguranta in transporturi.
Primacons Group asigura servicii de inginerie si consultanta tehnica.

Proiectul a fost atribuit la inceputul lunii noiembrie prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut. Administratia Strazilor Bucuresti a primit trei oferte pentru aceste lucrari, evaluate initial la 198 milioane lei, fara TVA.

Acordul are o durata de patru ani si va fi finantat de la bugetul local.