Agentia a precizat ca a aplicat nivelul maxim al amenzii, cea mai mare impusa vreodata de institutie intr-un caz de rechemare a vehiculelor in service, potrivit Mediafax.

Toyota a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca recheama 154.000 de masini Lexus din cauza riscului de alunecare a unui covoras sub pedala de acceleratie, problema care a dus la o campanie masiva de rechemari in 2009, dupa mai multe accidente soldate cu decese.

Agentia a precizat ca a depistat problema la masinile Lexus la inceputul acestui an si a contactat Toyota in luna mai. Grupul a raspuns o luna mai tarziu ca a fost informat in legatura cu 63 de incidente in care au fost implicate masini Lexus, din 2009.

Autoritatile americane considera ca Toyota nu a respectat legislatia americana care obliga constructorii auto sa informeze agentia pentru siguranta rutiera, in termen de cinci zile lucratoare, in cazul unei probleme de siguranta, si sa recheme rapid masinile pentru remedierea deficientei.

Toyota a platit deja amenzi cumulate de 48,8 milioane de dolari, in 2010, dupa trei anchete separate legate de gestionarea rechemarilor de vehicule.