Chevrolet va lansa in cel de-al treilea trimestru modelul coupe Corvette Stingray, cel mai puternic autoturism standard, cu un motor de 6,2 litri V-8 de 450 CP si tractiune pe puntea spate.
Corvette Stingray este un coupe hatchback cu doua usi si panoul acoperisului demontabil. Panourile caroseriei sunt din materiale compozite si fibra de carbon.

Cu un cuplu de 610 Nm acceleratia de la 0 la 60 km/h se face in mai putin de patru secunde. Se preconizeaza ca va fi modelul Corvette cu cel mai redus consum de carburant, depasind valoarea de 26 mile/galon estimata de EPA pentru modelul curent.

„La fel ca modelul Sting Ray din anul 1963, cele mai bune modele Corvette intruchipau performanta de varf, reunind tehnologiile de varf, designul deosebit si placerea de aconduce,” a declarat Mark Reuss, presedintele General Motors pentru America de Nord.

Noul mocel Corvette Stingray are doar cateva lucruri in comun cu generatia anterioara de modele Corvette. Acesta are un cadru de otel si un sasiu nou, un tren de rulare si tehnologii aferente noi, precum si un design exterior si interior complet noi.

Noul Corvette Stingray va fi produs la uzina de asamblare GM din Bowling Green, Kentucky, ce a beneficiat de imbunatatiri in valoare de 131 milioane de dolari, inclusiv o investitie de aproximativ 52 de milioane de dolari, ce permite producerea in premiera a cadrului din aluminiu la nivel intern.

Fondata in 1911 in Detroit, Chevrolet este una dintre cele mai mari marci de autovehicule din lume, cu activitati comerciale in peste 140 de tari si cu vanzari de peste 4 milioane de autovehicule si camioane pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri