ALD Automotive urmareste sa administreze o flota de 8.000 de autovehicule la finalul acestui an, in crestere cu 13% fata de flota gestionata la sfarsitul anului trecut.
La sfarsitul anului 2012, ALD Automotive a avut o cota de piata de 17%, care pozitioneaza compania drept unul dintre cei mai importanti jucatori de leasing operational din Romania. Activitatea companiei in 2012 a condus la inregistrarea unei cifre de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

Portofoliul de clienti a crescut cu 7% anul trecut, insumand 252 de companii din diverse domenii precum cel bancar, IT&C, telecom, FMCG, farmaceutic, energetic, etc. Pentru acesti clienti, ALD Automotive a administrat 84% din flota sa totala de autovehicule in leasing operational full service, in crestere de la 79% in 2011, in timp ce 16% din flota a fost gestionata in sistem de administrare a flotei.

Vanzarea de autovehicule uzate prin intermediul website-ului de licitatii inchise ALD Carmarket a avut o crestere de 14% anul trecut: din totalul de 1 500 de masini vandute pe piata, 1 388 de unitati au fost comercializate online. Activitatea de vanzare a masinilor uzate a inregistrat o crestere sustinuta in ultimii ani, iar numarul de utilizatori care liciteaza online a crescut cu 40% in 2012, la 403 utilizatori ALD Carmarket.

Pentru a sustine activitatea de vanzare a masinilor rulate, ALD Automotive si-a extins parteneriatul cu SGS Romania in acest an si prin urmare autovehiculele ALD Automotive sunt returnate, evaluate si stocate la finalul contractelor de leasing operational intr-o noua locatie, situata in nordul capitalei si oferita exclusiv de SGS Romania companiei.

Operationala in Romania din 2005, ALD Automotive este un joint venture al grupului ALD Automotive si BRD – Groupé Société Générale. ALD Automotive a lansat in mai 2010, sub brandul ALD Carmarket, platforma online de licitatii inchise destinata promovarii si vanzarii autovehiculelor uzate returnate la finalul contractelor de leasing operational.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri