Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in ianuarie fata de luna precedenta ca serie bruta, cu 10,2%, dar ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate au urcat cu 7%, comparativ cu ianuarie 2012 ambii indicatori fiind mai mari cu 0,6%, respectiv 0,5%.
Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (de 18,6% ca serie bruta), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (17,1%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (12,4%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (4,1%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

Fata de ianuarie 2012 afacerile din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 7,3% (serie bruta).

Scǎderi s-au inregistrat la intretinerea si repararea autovehiculelor (5,6%) si la comertul cu autovehicule (3,1%), in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a stagnat.

INS a anuntat totodata ca in ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in ianuarie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, s-a redus cu 18,3%, dupa scaderile inregistrate la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (32,2%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (24,2%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (22,4%) si cele de jocuri de noroc si alte activitati recreative (7,8%). Cresteri au avut activitatile de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (0,5%). Indicatorul ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate este mai mic cu 7,9%.

Fata de ianuarie 2012 serviciile de piata prestate populatiei s-au diminuat cu 5% ca serie bruta si cu 7,1% ajustat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri