Cum arata fabrica de baterii Rombat dupa investitia de 17 MIL. EURO

Producatorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, a finalizat o investitie de 17 milioane de euro pentru intr-o noua capacitate de productie la Bistrita-Nasaud, sustinuta in proportii egale din fonduri proprii si finantare guvernamentala nerabursabila.

"Acest proiect a fost realizat de echipa Rombat, iar in ce priveste know-how-ul bateriilor Start/Stop AGM, am beneficiat de experienta colegilor de la First National Battery din cadrul Metair, care lucreaza cu aceasta tehnologie, pe alte tipuri de baterii, din 1981" , a declarat Ioan Repede, directorul general al companiei.

Noua unitate are o capacitate de 700.000 de baterii si poate produce atat baterii pentru masini cu tehnologie Start/Stop, cat si baterii conventionale. Prin realizarea noii structuri, capacitatea de productie a Rombat ajunge la 3,3 milioane de baterii.

Sistemul Start/Stop permite ca motorul masinii sa se opreasca atunci cand rotile nu se mai invart (de exemplu cand se asteapta la semafor, dupa scoaterea din viteza) si sa reporneasca automat la cuplarea ambreiajului. Masinile dotate cu tehnologie Start/Stop consuma mai putin carburant si protejeaza mediul inconjurator.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri